Leverantörer / varumärken

Fotens val av leverantörer har skett med stor omsorg efter företagets affärsidé. Innebörden av detta är att alla skor är kvalitetsprövade med avseende på vridstyvhet & stabilitet och såklart så ska det som regel finnas utbytbara inlägg. Skälet till detta är att dom kunder som köper vår ortopediska hjälp dvs inlägg, ska känna sig trygga i att de skor vi erbjuder är lämpliga val tillsammans med inlägg. En kedja är sällan bättre än den svaga länken. Är man i behov av inlägg så bör man ha bra skor, annars riskerar inlägget att förlora sin tänkta effekt. Självklart så finns det skor med extra vidd, för extra stora fötter, hallux valgus-problem etc. Våra skor täcker dessutom ett brett spektra med avseende på användningsområde – jogging, walking, vandring, fritid, arbete & fest. Sortimentet är dessutom valt för att attrahera även kunder utan ortopediska problem.

Våra leverantörer/varumärken är:

Adapt – Störst på förproducerade inlägg. Stort sortiment av enklare inlägg i lägre prislägen.

Asics – Nr.1 i världen på joggingskor. Vårt val är framförallt skor med stor förmåga att passa även inläggsbärare. Erkänt god passform. Omtyckt även som fritids och walkingsko.

Birkenstock – Sandaler som har bättre stabiliserande förmåga än någon annan sandalleverantör utan utbytbara fotbäddar. Skor med ytterst stabil konstruktion även för inläggsbärare.

Bola – Strumpleverantör med svensk tillverkning och kvalitet.

Cambrian – Sandaler tillverkade av ortopedskomakare. Passar utmärkt för vår verksamhet med utbytbara inlägg. Är självklart lika bra för dig utan inlägg. Rullsulan gör den lätt att gå i. Detaljer i högklassiga skinnkvaliteter.

Camel Active – Märke med många trendiga modeller. Sätter stor vikt vid att skor är korrekt uppbyggda med stabil häluppbyggnad  och vridstyvhet.

Ecco – Har med rätta rykte om sig att producera mycket bra skor. Omtyckt passform och utseende. Vissa modeller är utmärkta ur ortopedisk synpunkt – vi säljer inga mjuka softskor – och står för både stabilitet och vridstyvhet.

Footlab – Vårt val av arbetsskor. Tillverkade för att – förutom skyddsaspekterna – ha maximal passform och stabilitet i alla avseenden.

Gabor – Världens största skoleverantör. Kända för sin höga kvalitet i såväl läster som skinnkvaliteter. Vi för även H-läst, som är extra bred. Vi väljer bara modeller som också passar våra inläggsbärare.

Goodsteps – Levererar premiumprodukter för all skötsel av skor.

Haglöfs – Har lyckats kombinera en comfort i toppklass med extremt stabila skor. Passar såväl i terrängen som på stadspromenaden. Asics som ägare har infört joggingskornas sköna dämpning.

Keen – Satsar på friluftsliv. Jobbar med marknadens bredaste läster, vilket gjort märket populärt hos oss i alla åldersgrupper. Keens walkingsandal har snabbt blivit en favorit hos oss.

Legero – GoreTex-modeller med numera hygglig stabilitet. Omtyckt för sina smidiga och lätta skor, där man kan byta ut inläggen.

Lloyd – Toppskor för herr. Mycket handarbete ger lång livslängd. Eleganta skor som passar mycket bra även i vår ortopediska verksamhet.

Merrell – Välkänt över hela världen för sina skor med friluftstänk. Walking och promenadskor för såväl naturen som stadsturen. Vissa modeller med rullsula, som är ovärderliga för oss.

New Balance – Tradition i kombination med utveckling. Har flera lästbredder och har alltid varit basskor hos oss. Ofta i topp i stabilitet.

New Feet – Våra ”åtgärdsskor”. Jobbar enbart mot ortopedisk verksamhet. Har lyckats så bra att modellerna även tilltalar kunder utan besvär. Finns i extra bredd, med gummiblandat skinn, extra hög tåbox, ombyggnadsbara hälkappor mm.

Paromed – Värdsledande leverantör av utrustning för vår inläggstillverkning. Leder också utvecklingen mot nya innovationer.

Rockport – Har mycket gamla traditioner på att bygga bra skor. Tyvärr gäller det numera bara herr. Många basmodeller med bra stabilitet. Nya ägare kan kanske ta tillbaka omtyckta dammodeller!

Saucony – Växer snabbast av alla i segmentet jogging och walking. Vi har valt att använda några modeller som ”åtgärdsskor”, vilket är högsta betyg hos oss angående stabilitet, vridstyvhet och lästbredd.

Think – Premiummärke med mestadels helt handgjorda skor. Vegetabiliska skinn med kromfri garvning. Generös volym och extra allt i segmentet dressade skor.