Varumärken

Stabilitet, vridstyvhet och utbytbara inlägg

När du handlar skor hos oss på Foten kan du alltid vara trygg med att alla skor är kvalitetsprövade med avseende på vridstyvhet och stabilitet samt att det som regel ska finnas utbytbara inlägg. Varje sko väljs ut med stor omsorg efter vår affärsidé.

En bra sko är tillsammans med inlägg vägen till en smärtfri vardag

När du som kund köper vår ortopediska hjälp, dvs individuella inlägg, ska du känna dig trygg med att de skor som vi erbjuder i vårt sortiment är lämpliga val tillsammans med inlägg. En kedja är nämligen sällan bättre än den svaga länken. Det vill säga, är man i behov av inlägg så bör man även ha bra skor, annars riskerar inlägget att förlora sin tänkta effekt.

Skor för alla

Självklart så inkluderar vårt sortiment även skor med extra vidd, för extra stora fötter, hallux valgus-problem och likande. Våra skor täcker dessutom ett brett spektra med avseende på användningsområde – jogging, walking, vandring, fritid, arbete & fest, även för de kunder med “vanliga” fötter utan ortopediska problem.

Varumärken/leverantörer som du hittar hos oss:

Moderna vinterkängor, vanligen med bredare läst och stort insteg. Hos oss endast med uttagbara inlägg.

Norska walking- och hikingskor och kängor med generös läst, bra stabilitet och gummisula med ordentligt grepp. Oftast också vattentäta tack vare Gore-Tex.

Skor utrustade med lite extra ortopediska egenskaper och med uttagbara inlägg.

Nr.1 i världen på joggingskor. Vårt val är framförallt skor med stor förmåga att passa även inläggsbärare. Erkänt god passform. Omtyckt även som fritids och walkingsko.

Sandaler som har bättre stabiliserande förmåga än någon annan sandalleverantör utan utbytbara fotbäddar. Skor med ytterst stabil konstruktion även för inläggsbärare.

Dressade skor och kängor med hög kvalitet och bra stabilitet. Finns hos oss enbart med uttagbara inlägg. Mycket prisvärda skor tack vare kort distributionskedja.

En ny bekantskap för oss och den svenska marknaden men etablerad storsäljare i Europa. Spanska skor tillverkade i Europa med modern design, låg vikt, bra dämpning och så givetvis med våra grundkrav på stabilitet & löstagbara inlägg.

Sandaler tillverkade av ortopedskomakare. Passar utmärkt för vår verksamhet med utbytbara inlägg. Är självklart lika bra för dig utan inlägg. Rullsulan gör den lätt att gå i. Detaljer i högklassiga skinnkvaliteter.

Klassiska Clarks är tillbaka hos Foten. Hos oss hittar du klassiska modeller med bra funktion och löstagbara inlägg.

Italienska walking- och hikingskor och kängor. Med normal till smal läst och modern design.

Har med rätta rykte om sig att producera mycket bra skor. Omtyckt passform och utseende. Vissa modeller är utmärkta ur ortopedisk synpunkt – vi säljer inga mjuka softskor – och står för både stabilitet och vridstyvhet.

Ortopediska skor med uttagbara inlägg och bred läst. Hos oss i form av sandaler som passar bra i vår ortopediska verksamhet.

Sandaler med fast bädd och mycket komfortabel fotbädd.

Världens största skoleverantör. Kända för sin höga kvalitet i såväl läster som skinnkvaliteter. Vi har även H-läst, som är extra bred. Vi väljer bara modeller som också passar våra inläggsbärare.

Har lyckats kombinera en comfort i toppklass med extremt stabila skor. Passar såväl i terrängen som på stadspromenaden. Asics som ägare har infört joggingskornas sköna dämpning.

Walking- och hikingskor med hög kvalitet. Har skor med extra bred läst, så kallad Hallux eller Bunion-läst för bredare fötter. Även med uttagbara inlägg.

Hoka, ett av dom hetaste varumärken bland löparskor just nu. Vi har såklart valt ut deras mest stabila modeller för walking & löpning.

Satsar på friluftsliv. Jobbar med marknadens bredaste läster, vilket gjort märket populärt hos oss i alla åldersgrupper. Keens walkingsandal har snabbt blivit en favorit hos oss.

Kvalitetsskor med fokus på breda läster i olika bredd, och med uttagbara inlägg.

GoreTex-modeller med numera hygglig stabilitet. Omtyckt för sina smidiga och lätta skor, där man kan byta ut inläggen.

Toppskor för herr. Mycket handarbete ger lång livslängd. Eleganta skor som passar mycket bra även i vår ortopediska verksamhet.

Välkänt över hela världen för sina skor med friluftstänk. Walking och promenadskor för såväl naturen som stadsturen. Vissa modeller med rullsula, som är ovärderliga för oss.

Tradition i kombination med utveckling. Har flera lästbredder och har alltid varit basskor hos oss. Ofta i topp i stabilitet.

Våra ”åtgärdsskor”. Jobbar enbart mot ortopedisk verksamhet men tilltalar utseendemässigt även kunder utan problem. Finns i extra bredd, med gummiblandat skinn, extra hög tåbox, ombyggnadsbara hälkappor mm.

Löparskor och walkingskor från schweiziska ON har sulor med unik teknologi, som gör varje nedslag mjukt samtidigt som de ger fast grepp på underlaget. Vi väljer in modeller med bra stabilitet och med löstagbara inlägg för dig som vill ersätta med egna.

Har mycket gamla traditioner på att bygga bra skor. Tyvärr gäller det numera bara herr. Många basmodeller med bra stabilitet. Nya ägare kan kanske ta tillbaka omtyckta dammodeller!

Produkter från märket Gabor i form av walkingskor/ sneakers med rullsula för bra avrullning av steget. Med uttagbara inlägg.

Växer snabbast av alla i segmentet jogging och walking. Vi har valt att använda några modeller som ”åtgärdsskor”, vilket är högsta betyg hos oss angående stabilitet, vridstyvhet och lästbredd.

Hos oss prisvärda vinterfodrade kängor med uttagbara inlägg.

Tamaris erbjuder klassiska & tidlösa ”snyggskor” men ändå med modern touch & design. Kommer givetvis med löstagbara inlägg och till bra priser.

Premiummärke med mestadels helt handgjorda skor. Vegetabiliska skinn med kromfri garvning. Generös volym och extra allt i segmentet dressade skor.

Skor med lite extra ortopediska egenskaper, breda läster och uttagbara inlägg. Ofta med både dragkedja och snörning för enklare insteg.

Här hittar vi dom mest stabila och ortopediska walkingskor som vi har att erbjuda. Rigid rullsula som gör dom extremt behagliga att gå i, särskild om du har problem med dina fötter.