Walkingskor – både för vardagspromenaderna och vandringen

Oavsett om du går kortare promenader eller vandrar flera mil är valet av skor viktigt. För att ge fötterna de bästa förutsättningarna ska du alltid se till att köpa skor som är vridstyva, stabila och har en rejäl hälkappa.

Vilken typ av sko behöver jag?

Många promenerar idag i traditionella löparskor och det funkar för de flesta alldeles utmärkt. Ska du dock gå längre promenader eller har problem med dina fötter finns det mycket att vinna på att anpassa skorna till aktivitet och satsa på ett par ordentliga walkingskor. Går du mycket har du en annan slitageyta på skorna än när du springer och en walkingsko är ofta mer stryktålig både i ovandelen och sulan vilket gör den mer hållbar för skiftande väder och underlag. En ordentlig walkingsko är även ofta något tyngre än en löparsko och ger därmed extra stabilitet.

Vi på Foten tar walking på allvar!

Vi skiljer oss från traditionella outdoor-butiker genom vår specialisering och kunskap om fötters anatomi och funktion. Att vid behov utforma individuella inlägg för dina skor är något vi lägger extra vikt vid och har du vad man brukar kalla ”problemfötter” står vi väldigt gärna till tjänst. Att promenera även med fotproblem går såklart, men ställer högre krav på både skor och inlägg. Vi står beredda med vår ortopediska expertis för att hjälpa dig med detta.

Walkingskor för dig

Oavsett om du är ute och går längre eller kortare promenader är valet av skor viktigt. Vi ställer hårda krav på skornas funktionalitet och kvalitet och i vårt sortiment hittar du därför bra skor som genomgått noggranna kontroller för att leva upp till dessa krav. Det vill säga skor som ger tillräckligt med stöd och stabilitet för att ge fötterna bästa förutsättningar att fungera så bra som möjligt, och som också passar med våra inlägg.

Utforska mer av sortimentet här

Vi hjälper dig att hitta dina nya walkingskor

Vi är specialiserade på walkingskor och i våra butiker i Tranås, Jönköping, Linköping och Kalmar finns personalen till för dig. Tillsammans provar vi, utifrån dina behov, ut de bästa walkingskorna för dig. Vi har skor med och utan vattentäta membran som Gore-Tex och Sympatex, i olika lästbredd och i olika utförande i övrigt från varumärken som bland annat Haglöfs, Hanwag, Alfa, Rolling-soft och Dolomite. Du hittar vägbeskrivning och kontaktuppgifter till våra butiker här.

Välkommen in till oss för att möta dina nya walkingskor!

Vi på Foten tar löpning på allvar

Specialister på breda skor